Evangelische Gemeente Hoogeveen

Het gebouw van de Evangelische gemeenschap aan de Brinkstraat. (© Google Maps)

Jessie Starrenburg

Wie ben ik?
Ik ben Jessie Starrenburg en mijn hobby's zijn voetbal spelen en kijken, lezen en leuke dingen doen met vrienden. In mijn vrije tijd was ik verder van 2004 tot 2012 betrokken bij Sonrise Hoogeveen. Sinds mijn 11e jaar speel ik voetbal. Ik heb een aantal jaren training gegeven en heb daar dan ook echt van genoten. Het feit dat ik mijn passie kan overbrengen aan jongeren/sporters, daar geniet ik echt van! Maar ik heb nog een passie, namelijk God. Voor Hem wil ik leven. Bij Athletes in Action kan ik mijn twee passies bijeen brengen. Door middel van sport kan ik er zijn voor de jongeren en Zijn liefde aan ze doorgeven.

Wat doe ik?
Sinds 2012 zijn we als Athletes in Action als onderdeel van Heart Beat Europe een project in Barcelona gestart. Die zomer kwamen 5 teams vanuit Nederland om de lokale kerken te dienen. Hiervan zien we nog dagelijks de vruchten. Een tiental kerken heeft doorgepakt en is begonnen met het opzetten van sportcommunity's. Op dit moment telt Barcelona 8 goed draaiende sportcommunity's, waaronder een christelijke voetbalcompetitie en een voetbalschool. Vorig jaar is de vonk overgesprongen naar de hoofdstad. De eerste sportcommunity in Madrid is een feit en er zijn nu al meerdere steden waar kerken eveneens een sportcommunity willen starten. Sportministry en het concept van de sportcommunity groeit sterk in Spanje. Daarnaast heb ik mijn certificaat gehaald als coach dus ik begeleid sporters om zowel op fysiek vlak, maar ook op geestelijk en mentaal vlak te groeien. Hierbij behandelen we thema's als identiteit, omgaan met teleurstelling, boosheid en onrecht, motivatie, gaven en talenten etc. Dit doen we zowel met christelijke jongeren als met jongeren die open staan om meer over God te horen.

Presentatie
Zoals jullie misschien wel weten werk ik voor Athletes in Action in Barcelona. AIA is een organisatie die kerken en jongeren /sporters wil helpen de Grote Opdracht te vervullen door middel van sport. Wij geloven dat liefde en kracht van God levens, kerken en steden radicaal kan veranderen en dat Hij ons inschakelt om daaraan mee te werken. Sport is een taal die wereldwijd mensen aanspreekt. Het legt contact, bouwt relaties en stimuleert openheid onderling. Dit heb ik in mijn eigen leven mogen zien, maar ook in de levens van anderen.

Ik ben werkzaam als sport ministry coach in Barcelona. Dat wil zeggen dat ik kerken en mensen help om sport in te zetten als middel om relaties te bouwen, te evangeliseren en discipels te maken zodat mensenlevens veranderd mogen worden! De afgelopen jaren heb ik mogen zien dat God echt aan het werk is en dat Zijn werk nog niet af is.

Thuisfront
Het thuisfront (TFC) bestaat uit: Elisabeth Elema, Afke Grob, Christian en Alja Bout, Leo en Tineke Starrenburg. We zijn nog op zoek naar iemand die ons wil versterken.